Blog 1 - Domaine Lalaurie

02/01/2023 - 17:36

Van Pic Saint-Loup, over Saint-Chinian.. via Picpoul de Pinet ... tot in Beziérs, Narbonne , Carcassonne,.... Ik neem u graag mee op een smaakvolle reis.

Leuk Logeren met fantastisch zicht op Canal Du Midi ? Ga naar supersympathieke - uitgeweken- Ieperlingen Dirk & Inge !!

http://www.chambresleneptune.com/

Domaine Lalaurie te Ouveillan ( Narbonne)

Dit familiedomein is momenteel in handen van de 9e en 10e generatie. In 1974 is Jean-Charles Lalaurie begonnen zijn wijngaarden aan te planten. Het domein strekt zich uit over 52 ha, verdeeld over verschillende terroirs. Dit laat toe om wijnen te maken met héél karakteristieke aromatische eigenschappen eigen aan de diverse bodemtypes waar de wijngaard werd ingeplant. In 2007 deed de 10de generatie haar intrede met de tweelingzussen Camille en Audrey. Deze twee heel verschillende maar complementaire dames brengen met hun kennis en energie een vrouwelijke toets op het domein en zetten zo het levenswerk van hun ouders, Jean-Charles en Cathérine, verder. Camille, de oenologe, past de nieuwste vinificatie technieken toe en wil zo de kwaliteit van hun wijn naar een nog hoger niveau brengen. Haar stokpaardje: een wel overwogen selectie van de percelen, een gerichte vinificatie. Audrey levert haar bijdrage op het commerciële vlak en de marketing van het domein.

Canal du Midi

De bouw van het Canal du Midi is ontstaan uit een bijzonder idee: een kunstmatige waterweg van 240 kilometer aanleggen om de rivier Garonne te verbinden met de Middellandse Zee.

Liefhebbers van natuur en cultuur zijn hier op de juiste plek. Tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Kust kom je door de mooiste landschappen. Het Canal du Midi staat op de Unesco-werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als een van de grootste meesterwerken onder het regime van Lodewijk XIV. Vandaag de dag is het kanaal een belangrijke plek om te bezoeken. Ben je in Zuid-Frankrijk, dan mag je dit niet missen!

Blog 1 - Domaine Lalaurie
Blog 1 - Domaine Lalaurie
Blog 1 - Domaine Lalaurie
Blog 1 - Domaine Lalaurie