Het beste uit de Zee met een goed glas wijn van Wijnen Vansteenkiste

Het beste uit de Zee combineren met Wijnen

29/08/2018 - 22:59

Het beste uit Zee combineren met WijnenWijnen Vansteenkiste champagne GlavierHet beste uit de Zee combineren met WijnenHet beste uit de Zee combineren met WijnenWijnen Vansteenkiste Mas Karolina Het beste uit de Zee combineren met WijnenWijnen Vansteenkiste Mas Karolina Het beste uit de Zee combineren met WijnenHet beste uit de Zee combineren met WijnenWijnen Vansteenkiste Mas Karolina Het beste uit de Zee combineren met Wijnen

Witte wijn en zeevruchten : Ideale combinatie. Maar wat drink je best bij deze lekkernijen uit de Zee ?

De algemene regel is natuurlijk witte wijn. Maar let op, de bereidingswijze is van groot belang bij uw wijnkeuze.

Koude visschotel met gerookte vis en koude sauzen : witte, droge en verfrissende wijn. Alsook koude, verse oesters.

* Picpoul de Pinet

* Chardonnay Pic Saint-Loup

* Muscadet Sèvre & Maine

Warme visbereidingen met lichte saus : ideaal met witte, ietwat vollere maar toch verfrissende wijn.

* Mas Karolina

* Schoone Gevel Chardonnay

* Terres Saint-Ségur Cabrières

Gegrilde vis met kruidige sauzen : kruidige witte, droge wijn ofwel jonge rode wijn met weinig tannines.

* Pinot Gris

* Riesling Sec

* Schoone Gevel Merlot