29/08/2018 - 22:59
Witte wijn en zeevruchten : Ideale combinatie. Maar wat drink je best bij deze lekkernijen uit de Zee ?
De algemene regel is natuurlijk witte wijn. Maar let op, de bereidingswijze is van groot belang bij uw wijnkeuze.
Koude visschotel met gerookte vis en koude sauzen : witte, droge en verfrissende wijn. Alsook koude, verse oesters.
* Picpoul de Pinet* Chardonnay Pic Saint-Loup* Muscadet Sèvre & Maine
* Picpoul de Pinet
* Chardonnay Pic Saint-Loup
* Muscadet Sèvre & Maine
Warme visbereidingen met lichte saus : ideaal met witte, ietwat vollere maar toch verfrissende wijn.
* Mas Karolina * Schoone Gevel Chardonnay* Terres Saint-Ségur Cabrières
* Mas Karolina
* Schoone Gevel Chardonnay
* Terres Saint-Ségur Cabrières
Gegrilde vis met kruidige sauzen : kruidige witte, droge wijn ofwel jonge rode wijn met weinig tannines.
* Pinot Gris * Riesling Sec* Schoone Gevel Merlot
* Pinot Gris
* Riesling Sec
* Schoone Gevel Merlot
Deze website maakt gebruik van cookies.