Een goed glas wijn bij uw zeevruchten ?

Juli en Augustus 2019

10/07/2019 - 13:26

Juli en Augustus 2019Juli en Augustus 2019Juli en Augustus 2019Juli en Augustus 2019Juli en Augustus 2019Juli en Augustus 2019

De heerlijke zomerdagen stralen. Het zijn van die avonden waarop men zalig buiten kan eten . De zomer is begonnen en dat gaat meestal gepaard met een culinaire topper die zijn intrede doet.


De mosselen zijn ondertussen alweer gearriveerd en dat geeft bij ons Vlamingen een stormloop naar de bekende Zeeuwse mosselen.
Mosselen met friet is dan ook een Belgisch gerecht met internationale bekendheid. Maar wat drinken we daarbij ???

De meest gekende druivensoorten met een hoog zuurgehalte die zich laat leiden bij klassiek bereide mosselen zijn :

- Sauvignon Blanc ( Sancerre Domaine Roblin , Sauvignon de Touraine Marcadet , Entre-Deux-Mers Domaine Clouset,...).

- Droge Riesling ( Moezel Le Maximin de Grünhauser )

- Picpoul de Pinet.

En wat dan gezegd van Chardonnay? De meeste wijnen gemaakt van de Chardonnay druif zullen houtlagering gekregen hebben en zullen bijgevolg geen goede combinatie vormen. Toch is er één uitzondering; nl. de Chablis. Deze Chardonnay uit het noorden van Frankrijk kent slecht per uitzondering een opvoeding in een eiken vat. De bodem uit de Chablis (bijgenaamd oesterwater) is perfect om wijnen voort te brengen die zich kunnen treffen bij schaal- en schelpdieren.

Maar de combinatie die onze voorkeur geniet is ...

Les Moules avec Le Picpoul de Pinet !!!!

BijlageGrootte
PDF-pictogram Ontdek hier onze zomerwijnen !538.76 KB