Terrasses de Larzac, onbekende parel uit Languedoc

Klaar voor de Lente met Wijnen Vansteenkiste

28/02/2022 - 17:43

Klaar voor de Lente met Wijnen Vansteenkiste Klaar voor de Lente met Wijnen Vansteenkiste Klaar voor de Lente met Wijnen Vansteenkiste Klaar voor de Lente met Wijnen Vansteenkiste

Terrasses du Larzac bevindt zich ten noordwesten van Montpellier, tussen het Centraal Massief en de Middellandse Zee. Dé perfecte bestemming voor uw volgende zonnige reis !

De appellation is verspreid over 32 gemeentes, waaronder Aniane en Montpeyroux De noordkant wordt begrensd door de Causse du Larzac, een van de kalkplateaus van het Centraal Massief waarvan het hoogste punt op ruim 800 meter ligt, vandaar den naam. Beschutting tegen koude lucht uit het noorden is daarmee verzekerd.

Zoals de naam Terrasses du Larzac suggereert, zijn de wijngaarden aangeplant op oude terrassen – in de geologische betekenis van het woord en niet in wijnbouwtechnische zin Je vindt er kalkhoudende klei, zand van verweerd graniet, kiezels, schist en sedimentaire rode bodems (ruffes).

Géweldige regio om te vertoeven. Contacteer info@wijnenvansteenkiste.be indien u meer informatie wenst over deze streek qua toerisme, wijntoerisme en ... lekker eten. ::))

Ontdek onze schitterende wijn uit Terrasses du Larzac voor bij uw lekkere vleesgerechten.

Domaine Gilles Canton " L'Impudent " - Syrah, Grenache, Cinsault, Mourvédre €9.50

Uitzonderlijk gedurende de maand maart : 6 flessen voor €50.00 ipv €57.00 !!

Gilles Cantons is vigneron-propriétaire sinds 2015 maar heeft al jarenlange ervaring met zijn firma Les Vignerons des Schistes

Ontdek ook van hem deze prachtige wijnen uit Saint-Chinian

CHATEAU FONTANCHE rosé

Syrah, Grenache, Cinsault

2020

7,00

CHATEAU FONTANCHE rood

Syrah, Grenache,Carignan

2020

7,00

CHATEAU FONTANCHE 'LES UYERES' rosé

grenache, Syrah,Cinsault

2019

8,00

CHATEAU FONTANCHE 'LES UYERES' rood

Grenache 45%, Syrah 40%, Carignan 10%, Cinsault 5%

2019

8,00