Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !

20/08/2019 - 22:04

Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !Nazomertje ? Wijnen Vansteenkiste staat paraat !

Kleine appellaties, familiale domeinen, respect voor omgeving en druif.

Ontdek deze selectie van ons uitgebreid gamma uit Languedoc en Roussillon….

Duitsland en andere interessante regio's...

Druif in de Kijker : Riesling...

Leve de koningin van de druiven

Geen beter seizoen dan de zomer om een glas Riesling te drinken. In de Elzas en vooral in Duitsland gedijt deze nobele druif wonderwel.

De riesling wordt ook wel de koningin van de druiven genoemd. Het is een wijn die in finesse en elegantie zijn gelijke niet kent. Met een magnifiek evenwicht tussen rijp fruit en tintelende zuren, met impressies van citrus, abrikoos, perzik en honing, en vaak een intense mineraliteit die aan gesteente doet denken.

Riesling heeft een koel klimaat nodig om tot volle expressie te komen. Vandaar dat in de Elzas, Duitsland en Oostenrijk zo veel riesling voorkomt.

Wijn van riesling wordt vaak geassocieerd met een zekere zoetheid. Maar hij bestaat in alle varianten van beendroog tot mierzoet. Voor deze rubriek hebben we ons beperkt tot droge riesling.


Door zijn intense zuren is wijn van riesling goed bestand tegen veroudering. Laat nooit de kans voorbijgaan om een oude, gerijpte riesling te proeven: de diepgang, complexiteit en olieachtige textuur zijn een verrukking.

Wijn van riesling is veelzijdig aan tafel: van kip en wit vlees, over vis en schaal- en schelpdieren, tot groenten als asperge, snijbiet en zuurkool. Ook bij de Aziatische keuken, met haar contrasten tussen zoet en zuur, past hij bijzonder goed.

Ontdek bij Wijnen Vansteenkiste...

Maximin Grünhauser - le Maximin - 100% Riesling - Ruwer €10.00

Wurzburger Stein - 100% Riesling - Franken €12.00