Uw sfeervolle barbecue wordt beter met wijnen ...van Wijnen Vansteenkiste

23/05/2023 - 09:47

Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw barbecue verdient een lekkere wijn !Uw sfeervolle barbecue wordt beter met wijnen ...van Wijnen Vansteenkiste Uw sfeervolle barbecue wordt beter met wijnen ...van Wijnen Vansteenkiste

Het is weer barbecuetijd!

Of je nou een lekker visje, hamburgertje of een goede worst op de barbecue legt; een goed glas wijn erbij smaakt altijd .

Maar welke wijn past het beste bij jouw barbecuegerechten? Lees hier hoe jij de beste BBQ wijn kiest.

Dé Tip....ga steeds voor kwaliteit. Een goed glas kan alleen maar beter worden met verfijnde gerechten ....https://www.decroosfoodboutique.be

1. Vette of gerookte vis

Drink bij een vette of gerookte vis, zoals zalm, een krachtige wijn. De uitgesproken smaak laat zich niet snel overheersen door de sterke smaak van vis. Denk aan een goede rosé, viognier of chardonnay. Deze laatste wijn smaakt trouwens ook goed bij al je sausjes

Domaine Viranel - Languedoc

2. Gegrilde (wit)vis & schaal en schelpdieren

Ga je voor witvis of schaal en schelpdieren op de grill? Drink er een strakke, droge wijn bij. Deze frisse wijnen gaan heel goed samen met lichte, frisse smaken van de vis.

Picpoul de Pinet - Languedoc

Mas Karolina - Roussillon

3. Rundvlees

Bij een goed stuk biefstuk van de barbecue past een stevige wijn. En dan met een hogere zuurgraad een veel tannines. Wijnen als een cabernet sauvignon, merlot , Grenache of syrah zijn hier de ideale match.

Domaine Claouset - Bordeaux Supèrieur

Mas Karolina - Roussillon

4. Varkensvlees

Varkensvlees is populair bij de barbecue. Maak de smaak van de speklapjes en spareribs nog beter door er een soepele bij te drinken. Soepele rode wijnen doen het altijd goed naast een vettere vleessoort als varken.

Mas Las Cabes - Roussillon

5. Kip

Ga voor een fruitige, rode wijn of een volle, witte wijn. Liefhebbers van rode wijn kiezen bijvoorbeeld een lichte Merlot . Toch liever een witte wijn? Drink dan een volle chardonnay bij je gegrilde kip.

Domaine Mairan - Languedoc - Chardonnay

Domaine Roches Saintes - Languedoc - Grenache, Carignan

Maar vooral.... zorg dat je geniet ...en serveer de rode wijn zeker niet té warm.

Een goed glas bij een lekker stukje vlees ?

Contacteer ons vandaag nog ... als u morgen wil BBQ'en !