Wijnen Vansteenkiste @ De Lovie

02/03/2020 - 23:30

De Lovie organiseert op 5 maart voor de vierde keer een gastronomische beleving op het kasteeldomein onder de noemer ‘Chefs & Students for Charity’. “We werken samen met gerenommeerde chefs en studenten van hotelschool Ter Duinen”, zegt Brigitte Dewulf, dienst communicatie De Lovie. De opbrengst gaat naar de bouw van een jongerencampus van De Lovie.

Gastchef tijdens deze editie is Sébastien Ververken van restaurant Vol-Ver in Marke. De andere chefs zijn Bert Recour van Pegasus uit Poperinge, Stefaan Couttenye van Gasthof ’t Hommelhof in Watou, Kris Pollentier van Manoir Ogygia uit Poperinge, Dries Cloet en Vincent Deceuninck van hotelschool Ter Duinen in Koksijde, Pieter Verheyde van Terminus in Watou en Thierry Cornelis van De Kelle uit Koksijde en Frederik Vansteenkiste van Ter Duinen is de zaalmeester.

De opbrengst van Chefs & Students for Charity gaat naar de bouw van een nieuwe jongerencampus. De Lovie wil investeren in een dynamische jongerenwerking. “De centrale inplanting op het woonpark, op een boogscheut van buso-school De Pinker, biedt heel wat kansen. De nieuwe jongercampus omvat vier woningen voor acht jongeren en vier studio’s. Ook de dagopvang wordt er geïntegreerd”, weet Brigitte. “De voorbije jaren heeft de overheid bespaard op de werkingsmiddelen en de infrastructuursubsidies. Tegen 2022 moeten instellingen bovendien 25 procent van de middelen om de organisatie te doen draaien inleveren. De nood aan private middelen voor deze jongerencampus is dan ook noodzakelijk.”

Wijnen Vansteenkiste @ De Lovie
Wijnen Vansteenkiste @ De Lovie

Bekijk hier de vorige geslaagde edities

Kijk hier naar 2018, 2016, 2015